Select Page

„Starea de urgență poate fi controlată, constituțional, de parlament și, din punctul de vedere al drepturilor omului, de CEDO. Starea de alertă, care devine de facto stare de urgență prin închiderea piețelor, închiderea magazinelor după ora 21 și interzicerea circulației pe timp de noapte, nu este sub controlul nimănui”, notează avocatul Gheorghe Piperea într-o postare pe pagina sa de socializare.

„Nu există nici măcar control al justiției, care nu poate dispune suspendarea hotărârilor de guvern de prelungire a gravelor restricții de drepturi impuse de Arafat pe motiv de epidemie (care nu a fost nicicând oficial declarată în România).

Singura “libertate” care ne-a rămas este să asistăm neputincioși la furtul și fraudarea votului din 6 decembrie (singura supra-aglomerare socială care “merge” și e “safe” în pandemie, că așa au decretat Johannis și Orban). Cu sacii, cu softul sts, cu 2 milioane de “alegători” care nu există, întrucât nu putem avea o populație de 20 de milioane și 19 mil de alegători, cu ordin de la noul împărat ramolit, vice-regele coloniei România va avea parlamentul său, opoziția sa, partidul său unic, justiția sa, după care va schimba Constituția, din starea de alertă/urgență cum va vrea și va avea și constituția sa.

Iar noi o să ședem, ca la Kolosvar, și o să filosofăm cu moleșeală.

Discuția despre drepturi și libertăți o să devină, la propriu, un lux teoretic. O să ne limităm la bancuri și rețete de murături”, concluzionează avocatul Gheorghe Piperea, după anunțul noilor măsuri și restricții care vor intra în vigoare de săptămâna viitoare.