Select Page

„USR-ul un partid de farisei sau doar o iluzie?? Dupa ce Primarul Brasovului si-a cerut scuze pentru neintelegerile aparute in CV-ul sau si in urma interventiilor universitarilor iata ca a sosit si randul Timisoarei sa propuna un candidat la functia de senator, de altfel o demnitate in statul roman, a unui candidat care ne spune astazi, cu 2 saptamani inainte de alegeri, ca nu si-a finalizat studiile”, scrie pe facebook Adi Tănăsescu, membru USR Timiș, remarcat de Flux24.

Ieșirea sa vine după relatările din presa timișoreană despre cazul lui Raoul Trifan, locul 1  la Senat din partea USR-PLUS Timiș, nevoit să-și recunoască lipsa studiilor superioare. Trifan a început Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor în 2005, dar avea să o întrerupă și să nu o mai termine niciodată: „Acum aș fi în anul doi, am întrerupt cursurile din cauza joburilor solicitante pe care le-am avut. Nimeni nu m-a întrebat de studii, ci ce competențe am în IT”, a declarat acesta pentru Banatul Meu.

Incidentul apare la doar câteva zeci de ore după ce Renașterea Bănățeană a relatat că un alt membru marcant al formațiunii ce defilează și sub sloganul „Fără penali în funcții publice”, proaspătul viceprimar Ruben Lațcău, a condus cu permisul suspendat și a beneficiat pentru fapta sa de sorginte penală de clemența procurorilor, care l-au obligat la 40 de zile de muncă în folosul comunității.

Ca o „căpșună pe tort” tronează, însă, noul gest sfidător la adresa legislației românești comis de primarul Dominic Fritz, în cursul aceleiași săptămâni. Fritz s-a fotografiat în Primărie cu o pancartă electorală pe care scria „O Românie fără hoție- Fără pensii speciale”, deși „În exercitarea funcției publice, funcționarilor publici le este interzis să afişeze, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, însemne ori obiecte inscripţionate cu sigla şi/sau denumirea partidelor politice”, potrivit Codului Administrativ. 

Citește și: Timișoara: Fritz a fost uns primar

Menționăm că gestul demisiilor din Parlament, fluturat electoral de aleșii USR la fel ca primarul Fritz, pe motiv că se dezic de pensiile speciale, se dovedește unul pur teatral la o simplă răsfoire a legislației aferente.

„E bine sa ai scoala vietii dar cred ca minciuna, impostura, tupeul nu ne caracterizau pana ACUM ca partid. Poate ai carisma, poate ai prieteni, dar a insela increderea membrilor unei filiale intregi de partid si culmea, chiar a filialei Timisoara, cea mai importanta din teritoriu, este o minciuna. Si eu nu vreau sa traiesc in minciuna. Culmea tupeului este sa-ti arogi merite si studii pe care de altfel nu le ai, dar FB-ul permite multe, chiar sa te crezi micutul Einstein, Marie Curie sau Brad Pitt. E treaba ta, dar nu ne insela si pe noi, care am venit “aici” pentru o politica altfel. Dau si o solutie eleganta, Demisia din pozitia eligibila din Timis, urmatorul pe lista sa fie candidatul nostru iar tu draga coleg, care nu ne-ai spus pana acum cum sta treaba puneti cenuse in cap, ca asa se intampla intr-o tara ca afara…Pentru mine restul e tacere, tristete si dezamagire”, concluzionează Tănăsescu.