Select Page

„În 1948, după război, exista o explicaţie: la conducerea României se aflau nişte alogeni, veniţi călare pe tancurile sovietice”, scrie Academicianul Eugen Mihăescu despre agresivitatea celor care atacă partidul AUR, într-un articol publicat de Bursa. „Nicolae Manolescu a sărit printre primii, ca la un ordin, reuşind să îl îndepărteze pe Sorin Lavric de la Uniunea Scriitorilor. Tocmai Manolescu, care l-a renegat pe legionarul de ta-su, numitul Apolzan, pentru un ciolan ce a devenit din an in an tot mai mare. Manolescu nu avea nevoie la Uniunea Scriitorilor de un colaborator şi rival care să-i facă umbră, pentru că vrea să plece de la conducerea ei cu picioarele înainte”, susține acesta.

De la UDMR la USR-PLUS, noua formațiune a devenit ținta preferată de toți politicienii, fiindcă „Patrioţii au fost întotdeauna ostracizaţi”, notează Eugen Mihăescu, punctând că cei mai mari inamici ai tinerei formațiuni intrate în parlament sunt, însă, cei de la USR-PLUS. În opinia sa, reprezentanţii AUR ar trebui să le răspundă la atacuri astfel: „USR-I şi PLUS, împreună cu „tătucul” lor de la Paris sau de la Berlin, nu sunt nici de dreapta nici de stânga, ci sunt propagandiştii globalismului, noul internaţionalism, care însă nu este proletar, pentru că reprezintă interesele marilor corporaţii. Mulţi dintre ei s-au „înarmat” cu instrumente pentru „zăpăcit” lumea trecând prin şcolile lui George Soros, care le-a pus la dispoziţie „nutreţul pentru proşti”: creştinismul şi biserica aparţin naţiunilor „înapoiate”, progresul îl reprezintă cele care respectă drepturilor minorităţilor sexuale, de gen şi alte asemenea etc. […]

Conducerea României de astăzi îşi imaginează că, dacă va slugări străinii, va avea şi ea un loc printre „elite”. Dar sluga rămâne slugă şi nu va găsi loc nici măcar la bucătăria stăpânilor. USR-iştii vor încerca să forţeze pentru a căpăta cât mai multă putere. Îi cred în stare să meargă până la anticipate sperând să obţină mai multe locuri în parlament. Principalul lor duşman sunt cei de la AUR care, de altfel, sunt singurii care le pot ţine piept rămânând credibili în faţa electoratului. USR-Iştii ca şi aliaţii lor din PLUS sunt fără ţară şi fără credinţă, nu vorbesc bine o limbă străină, dar o uită pe a lor…”, mai scrie Academicianul Eugen Mihăescu în articolul său.