Select Page

„La o săptămână după ce au dat foc parchetului într-o clădire dezafectată pentru a se încălzi, imigranții din Orient ajunși în Timișoara încă își fac veacul în preajma Gării de Nord! (…) Voi face o solicitare către IPJ să acționeze în regim de urgență, prin colaborare cu instituțiile din județele unde acești imigranți au primit certificat de azil”, anunță deputatul AUR de Timiș Ciprian-Titi Stoica.  Parlamentarul constată că autoritățile „își pasează responsabilitatea de la unii la alții”, în timp ce „ordinea publică și siguranța cetățenilor trebuie asigurate.”

Săptămâna trecută, în urma unor sesizări, oamenii legii au depistat zeci de migranți într-o clădire nelocuită de pe Bulevardul Republicii din Timișoara, în apropierea Gării de Nord. După ce i-au verificat … i-au condus până la Gară, întrucât erau solicitanți de azil cu documente eliberate de autoritățile din Arad, Giurgiu, București și Galați. „Acești oameni, dacă tot au ajuns în România în baza unor cote europene de refugiați, trebuie să RESPECTE LEGEA și să staționeze sub acoperișul care le-a fost destinat, nu să vagabondeze prin orașe și să stea în clădiri dezafectate”, consideră deputatul timișean.

Acțiunea de săptămâna trecută este doar una dintr-o întreagă serie de evacuări asemănătoare, efectuate în ultima vreme în oraș. Întâmplător sau nu, scenele care implică migranți au devenit aproape chestiuni la ordinea zilei în Timișoara de când primar este Dominic Fritz. Acesta a fost „importat” de USR direct din rândurile ”Verzilor” germani, partid recunoscut pentru insistenta sa politică pro-migrație.

Marți dimineață, polițiștii au descoperit într-un TIR oprit pe un bulevard din oraș șase afgani care s-ar fi îmbarcat clandestin la Deva. Autotrenul efectua o cursă internă, iar migranții au declarat că au venit la Timișoara ca să viziteze orașul. Fiindcă aveau premise de ședere, nu s-au luat măsuri împotriva lor. În urmă cu câteva săptămâni, oamenii legii au fost nevoiți să intervină în zona Gării de Nord pentru a opri o altercație iscată între mai mulți migranți și un om al străzii. La sfârșitul anului trecut, autoritățile s-au pomenit cu 24 de migranți dormind sub cerul liber pe străzile orașului, Primăria intervenind ulterior pentru a le oferi cazare și masă.