Select Page

Scriitorul Vasile Lupașc Sfinteș lansează de 1 iunie o inedită carte de colorat pentru cei mici, având ca temă eroii națiunii române. Copiii îi vor întâlni în paginile cărții pe regii Burebista și Decebal, voievozii Vlad Țepeș, Ștefan Cel Mare și Mihai Viteazul, pe Tudor Vladimirescu, de la a cărui Revoluție s-au împlinit de curând 200 de ani, pe Domnitorul Unirii, Alexandru Ioan Cuza și pe Regele Ferdinand.

Cunoscut pentru trilogia sa istorică de mare succes „Răstignit între Cruci” și pentru  cărțile audio „Străjer la Porțile Raiului”, „Furia Zimbrului” sau „Prin Iadul Tătarilor”, profesorul Vasile Lupașc Sfinteș spune că ideea i-a venit în mod natural, din dorința de a oferi ceva potrivit copiilor,  pentru a nu lăsa să dispară memoria celor care au construit România.

Citește și: Românii câștigă la RATMA Film festival

„Cartea sper să bucure atât pe cei micuți cât și adulții care prind un ceas de relaxare. În același timp sper să îi facă pe mulți, indiferent de vârstă, să se îndrăgostească de eroii noștri atât de frumoși la trup și la suflet! Avem o mare, uriașă nevoie de modele pozitive și aceasta carte reprezintă o noua cale prin care încerc sa aduc aceste exemple mai aproape de cei care au nevoie de ele”, a explicat Lupașc pentru R3media. Cartea va putea fi comandată pe siteul Editurii Rhea, începând cu 1 iunie.