Select Page

„Îi invităm pe președintele Iohannis și pe premierul Florin Cîțu să dea un exemplu personal și să primească, fiecare, câte un afgan la ei acasă. În cazul președintelui Iohannis, 6 afgani”, reacționează Alianța pentru Unirea Românilor la vestea că în CSAT urmează să fie discutată acceptarea unor cote de refugiați afgani pe teritoriul României.

AUR se opune ferm și argumentat primirii de migranți de către România. „În acest moment, prioritatea noastră sunt românii. Cerem Președintelui, CSAT și Guvernului să nu facă partenerilor externi nicio promisiune care să expună cetățenii români unor presiuni sociale și amenințări teroriste. Câtă vreme trăim ca țară din împrumuturi, Președintele, CSAT și Guvernul nu au mandat să-și asume în numele României vreun angajament care să supună la eforturi financiare un buget național deja insuficient pentru nevoile interne”, susține deputatul George Simion, co-președinte AUR. „Nu este cazul ca România să deconteze erorile sau eșecurile altora. Nu i se poate cere României să rezolve crize de asemenea anvergură, când guvernul Cîțu și președintele Iohannis sunt și așa incapabili să facă față multiplei crize interne – medicale, demografice, sociale, economice, politice, educaționale”, subliniază senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor ține să le mulțumească celor peste 30 000 de militari români care au participat la misiunea din Afganistan în cei 19 ani de implicare cu structuri militare, dar se întreabă: „oare pentru ce”? AUR le aduce un omagiu celor 27 de militari căzuți și 227 răniți în acest teatru de operațiuni. „Ei și-au îndeplinit misiunea cu cinste, chiar dacă pentru o cauză în final pierdută”, transmite tânărul partid suveranist prin intermediul unui comunicat.