Select Page

Bill Gates a anunțat în această săptămână o donație de încă 20 de miliarde de dolari către fundația sa, cu scopul de a face și mai aprigă lupta de combatere a bolilor, răspândirea alimentelor modificate genetic sau instaurarea egalității de gen. Demersul magnatului transformă fundația, foarte probabil, în cea mai mare din lume, scrie The Washington Times. Motivul invocat de Gates pentru „spargerea pungii” este că invazia lui Putin în Ucraina „a blocat două decenii de progres”, remarcă Inpolitics.

Donația, combinată cu cea de 3,1 miliarde de dolari realizată de Warren Buffett luna trecută, ridică dotarea Fundației Bill și Melinda Gates la aproximativ 70 de miliarde de dolari. Și „turația” nu se oprește la acest nivel: fundația intenționează să-și crească bugetul anual cu 50% față de nivelurile de dinaintea pandemiei, la aproximativ 9 miliarde de dolari până în 2026.

Citește și: „Vorbele de duh” ale Davosului

„Progresiștii cred (unii chiar cred) că ajută la distrugerea unei lumi vechi, intolerante, perimate, defectuoase, discriminatoare pentru a o înlocui cu o Lume Nouă frumoasă, tolerantă, plină de iubire și de panseluțe. Atâta doar că cea din urmă nu există! Nici măcar ca proiect – e o utopie!(…) Toți cei care promovează aceste curente (de la intelectuali la influenceri, servicii secrete, activiști, politicieni, etc) se văd ca fiind niște vizionari avangardiști și sunt convinși că locul lor privilegiat în Lumea Nouă e deja asigurat prin eforturile pe care le depun pentru a o instaura. Dar pierd din vedere elementul crucial – după instaurare ei vor deveni inutili. Acum, în mijlocul eforturilor pe care le depun, au într-adevăr de câștigat – bani, faimă, foloase, privilegii – dar toate se vor termina în prima zi după ce Noua Ordine e instaurată. Iar atunci, vorba lui Lenin, își vor fi conștientizat calitatea de simpli idioți utili”, notează avocatul Alexandru Mușătoiu, interlocutor remarcabil în dialogul purtat recent pe tema „progresismului” la Tele 9TV.