Select Page

Avocatul Dan Chitic, medicul Răzvan Constantinescu, jurnalistul Iulian Capsali și activistul civic Aurelian Popa au anunțat lansarea unui nou partid suveranist. Coaliția pentru Națiune urmărește reinstaurarea ordinii constituționale, întărirea și garantarea drepturilor și libertăților cetățeanului, precum și a suveranității și siguranței statului român. „Apărarea statului naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, așa cum stipulează primul articol din legea fundamentală a Statului, este datoria fiecăruia dintre noi”, mai susțin fondatorii în programul formațiunii.

„Numai revenirea la Suveranitate poate să redea demnitatea românilor, călcată în picioare de zeci de ani de o clasă politică incompetentă, arivistă și trădătoare. #LegeaSuveranității, pe care am încercat să o promovăm și a fost respinsă în Parlamentul antinațional, este osatura pe care vom clădi viitorul țării”, se arată în același program.

Reamintim că pentru a duce în Parlament proiectul Legii Suveranității, avocatul Dan Chitic și colaboratorii săi strânseseră peste 100 000 de semnături. Printre prevederile legii se numără interzicerea defrișărilor până în 2040 și înstrăinarea activelor statului sau concesionarea resurselor naturale numai prin lege organică, adoptată de Parlament cu majoritate calificată. În favoarea acestei Legi (care poate fi consultată AICI) au votat doar 11 senatori din cei 110 prezenți, Senatul fiind în acest caz cameră decizională.

CPN mai militează pentru „Maximizarea beneficiilor cetățeanului obținute de pe urma bogățiilor naturale ale țării și, în general, a mediului economic, văzute ca mijloace de dezvoltare socioeconomice” și pentru „Consolidarea sistemului național de apărare, sistem care urmează să fie eficientizat și subordonat exclusiv voinței poporului și având ca unic scop garantarea suveranității, independentei și a unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale, cu respectarea dispozițiilor art. 118 din Constituția României“, se arată pe site-ul formațiunii politice.