Select Page

Alianța pentru Unirea Românilor formulează primele critici directe la adresa ultimelor măsuri impuse de autorități și intrate în vigoare miercuri, 25 martie, la ora 12:00. „Decizia de a impune restricții de circulație obligatorii și, mai ales, carantina totală pentru persoanele în vârstă de peste 65, asumată public de Președintele Iohannis este disproporționată, inumană și în dezinteresul României”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

„Izolarea la domiciliu a tuturor persoanelor de peste 65 ani, în lipsa unui sistem de aprovizionare cu alimente și medicamente, îi va condamna pe mulți la o moarte lentă. Înainte de a muri de coronavirus, mulți ar putea muri de foame sau de lipsa îngrijirilor medicale, neștiuți de nimeni.
Economia țării, deja supusă la mari provocări și aflată pe o pantă descendentă, va fi și mai grav afectată. Restricțiile de circulație impuse vor avea drept consecință o încetinire accelerată a activităților economice.

Este România pregătită pentru așa ceva? S-a gândit Guvernul Orban la un plan de măsuri pentru ca cetățenii și companiile să supraviețuiască unei perioade de câteva luni în care încasările, veniturile de orice fel, dar și plățile către buget se vor reduce drastic?

AUR cere public Guvernului României, în special Ministerului Sănătății și celui de Finanțe, să facă publice măsurile de preîntâmpinare a crizei coronovirus luate începând cu luna ianuarie 2020.

Încă de atunci, era evident că este doar o chestiune de timp până când virusul care făcea ravagii în China va ajunge și în Europa. Ce măsuri a luat Guvernul interimar Orban pentru ca sistemul sanitar românesc și țara în ansamblu să fie pregătite pentru ceea ce se întâmplă în aceste zile?

AUR este alături de toți cei care sunt în prima linie a luptei cu virusul, asistentele și medicii care sunt nevoiți să își pună viața în pericol pentru că niște „băieți deștepți” au lucrat la anticipate, la achiziții supra-evaluate, la prezervarea privilegiilor și a rentelor extrase din bugetul public.

AUR nu poate fi solidar cu cei care îndreaptă țara spre o aterizare forțată, doar pentru că nu știu să piloteze avionul pe timp de furtună.

România va trece și peste această încercare, nu datorită incompetenților care ne conduc, ci datorită rezistenței neamului românesc în fața vicisitudinilor istoriei”, conchide comunicatul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor.