Select Page

„Personal voi face demersuri la Avocatul Poporului si la acei parlamentari care au votat/vor fi votat contra acestei legi anti-constitutionale, pentru a se depune la CCR sesizari de neconstitutionalitate (…) Zilele acestea este in joc destinul nostru ca democratie si ca oameni liberi si rationali”, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook în ziua în care are loc votul pe legea izolării și carantinării la Senat.

„Desi opozitia ar fi trebuit sa respinga de plano aceasta lege si sa depuna imediat motiune de cenzura contra guvernului, a contribuit docil la adoptarea sa pe repede inainte. Exista, intr-adevar unele amendamente inserate in lege de opozitie care mai atenueaza din oroarea acestei legi. De exemplu, se impune plasarea copiilor intr-o institutie de ocrotire (orfelinat, plasament familial) doar daca parintele/tuturele “suspect” nu are in grija cui sa lase copiii (bunici, unchi, matusi, prieteni). Dar, pe fond, abuzurile inimaginabile introduse de puterea pandemica nu sunt deloc corectate in urmarea dezbaterii din Senat, unde PSD este majoritar (dar lasa ca discutiile din comisia juridica sa fie conduse dictatorial de Arafat si de senatorii acoliti ai puterii guvernamentale)”, notează avocatul.

„Suntem in continuare suspecti toti, indiferent daca suntem sanatosi, asimptomatici sau bolnavi. Nu mai avem dreptul de a fi bolnavi, nici de a mai face parte din “grupuri populationale” de risc, asa ca poate sa vina oricand un Portocala medical, de la DSP (cea mai “onesta” si “profesionista” institutie a Statului romana) si sa ne bage la zdup, fara ca vreun judecator sa il deranjeze (cel putin pana la expirarea perioadei de incubatie a agentului pathogen, adica pana la Sfantul Asteapta; e adevarat ca unul dintre amendamente permite “suspectului” sa formuleze plangere la judecator, dar detentia medicala tine cel putin 48 de ore, timp in care se pot intampla multe cu “suspectul”, inclusiv o infectare in spital, cu consecinta ca liberarea din puscaria medicala nu mai poate fi obtinuta judiciar).

Suntem in continuare la cheremul “comandantului actiunii”. In Senat s-au adaugat amendamente care chiar intaresc puterile zisului comandant – de exemplu, desi pot fi atacate in contencios administrativ, ordinele fuhrerului medical al Romaniei nu mai pot fi suspendate in justitie. Trebuie ca justitia sa dea solutie definitiva de anulare (solutie care vine cam in trei ani de la ICCJ…) pentru ca aceste ordine sa fie invalidate”, explică Gheorghe Piperea.

„Infruntati-va frica, familiarizati-va cu ea, alungati-o. Cand scapati de angoasele si anxietatile induse voua de propaganda oficiala, dati glas ratiunii si logicii si rejectati aceasta farsa. Puteti proceda la o astfel de rejectare in online, in corespondenta cu “autoritatile”, in discutiile cu parlamentarii pe care i-ati votat, in strada daca trebuie. Nu e momentul sa lasam garda jos. Curaj – capul indelung plecat ajunge sa invete sa pasca”, punctează avocatul Gheorghe Piperea în postarea sa.